• E-mærket
  • Kundeservice 60 13 93 99
  • Betal med EAN eller dankort

LETSIP ØVELSER

Her finder du øvelser til kinder, læber og tunge til både børn og voksne

Kinder

Kinderne har mange muskler, som kontrollerer læberne og mundens funktioner. Kindernes muskelbevægelser er vigtige i forhold til mimik, tale, spise og drikke. Bevægelserne i kinder, læber og kæbe er forbundne og derfor er de vanskelige at kontrollere separat på grund af deres komplekse bevægelser. 

Stimuler musklerne

Brug Letsip V og/eller S-serien til at stimulere musklerne i og omkring munden. Spænd disse muskler ved at trække ud i dem og slippe hurtigt. Iagttag musklernes reaktion.

S-serien til stimulering af kinder

De forskellige størrelser af Letsip S-serien giver forskellige øvelser for kinderne og læberne.

Det største mundstykke stimulerer de store dele af kinden, mens det mindste mundstykke træner læberne samtidig med, at det stabiliserer kinderne.

Stærkere kinder for forbedret mimik og smil

Manual for kinder, midten af ansigtet og læber. Træk ud og smil. Redskabet er åbent, så man kan trække vejret gennem munden under træning.

Stabilisering af kinderne ved at runde læberne.

Træk mundvigene ud og stabiliser kinden på den modsatte side. Øv denne øvelse ved at runde læberne udad og lukke munden.

Stærkere kinder, træn mimik og smil

Træn det centrale ansigtsområde og læber. Træk ud og smil. Åbn munden for at undgå et oralt vakuum.

Læbe-, kind- og kæbemuskler

Musklerne i og omkring munden er forbundne og derfor vanskelige at træne separat. Læberne er afhængige af andre muskler omkring munden for at have fuld funktion.

Stimulering af muskulaturen: Kind 1

Stimuler kindmusklerne for stærkere, strammere muskler. Dette opnås, da vibrationerne når dybt ind i en af de primære "smile"-muskler (Zygomaticus major).

Stimulering af muskulaturen: Kind 2

Stimuler kindmusklerne for stærkere, strammere muskler. Dette opnås, fordi vibrationerne når dybt ind i en af de primære "smile"-muskler (Zygomaticus major).

Stimulering af muskulaturen: Kind 3

Stram mundens muskler ved at stimulere musklen til at trække sig mere sammen. Denne funktion er meget vigtig for vejrtrækning gennem næsen og mimik (m. Levator Labii Superioris alaeque nasi)

Stimulering af muskulaturen: Kind 4

Stimuler kindmusklerne for stærkere, strammere muskler. Dette opnås, fordi vibrationerne når dybt ind i en af de primære "smile"-muskler (Levator anguli oris).

Ansigtsfitness

Øvelserne hjælper med at opstramme, løfte og tone ansigtsmusklerne, hvilket forhindrer slaphed og rynker. Anti-aging øvelser med ansigtsfitnesspakken giver træning til ansigtsmusklerne. 

Kinder

Kinderne har mange muskler, der styrer læberne og mundens funktioner. Muskulære bevægelser i kinderne er vigtige for mimik, tale, spisning og drikke. Bevægelserne af kinder, læber og kæbe er forbundne og derfor svære at kontrollere separat på grund af deres sammenhængende muskelbevægelser.

Læber

Træning og stimulation af læberne kan understøtte en række større bevægelser, sensoriske funktioner og opmærksomhed på mundens stilling og placering. Musklerne i og omkring munden giver læberne deres form og udseende. Læberne hjælper med at skabe vacuum ved at holde munden lukket. 

Stærkere læber ved at træne begge sider

Øv dig ved at runde læberne udad og lukke munden og ved at trække mundvigene ud til siderne. Dette stabiliserer kinden på den modsatte side. Skub læberne frem, men spænd ikke hagen.

S-serien til stabilisering af læber og kinder

Letsip tilbyder en stor variation af træningsniveauer og sværhedsgrader med S-serien. Sværhedsgraden bestemmes af størrelsen på det anvendte træningsredskab, hvor det mindste redskab kun omfatter læberne, og det største redskab både træner læberne og kinderne.

Stimulering af læberne

Stimuler musklerne i læberne til at spænde og trække sig sammen. Stimulering af overlæben er særligt vigtig, da den let kan blive passiv, hvilket fører til en overaktiv kæbe og hage.

Letsip® Træningsprogram 1

Letsip® Pakke 6 er designet til daglig øvelse og vedligeholdelse af læber, tunge og kinder. Træn læbe- og kindmusklerne med modstandsøvelser, og træn finmotorikken i tungen - 6 øvelser på 3 minutter 2 gange dagligt i 3-6 uger.

Læber

Øvelser og stimulering af læberne kan fremme et større bevægelsesområde, sensorisk funktion og bevidsthed om mundens position og placering. Musklerne i og omkring munden giver læberne deres form og udseende. Læberne hjælper med at skabe et vakuum, hvilket hjælper med at holde munden lukket.

Letsip® Pakke 7 

 

Ansigtsfitness med redskaber, der træner musklerne i ansigtet.

 

 

Tunge

Tungens præcision og hastighed er vigtig i forhold til tale, spise, drikek og synke. Mundens sensoriske funktioner kan forbedres ved terapeutisk berøring og træning, hvilket medfører forbedret livskvalitet. Tungens bevægelser kan observeres gennem åbningen i redskaberne.

K10 tungetræner

Letsip K10 anvendes til øvelser med tungen ved at løfte tungespidsen inde i munden. Dette forbedrer følgende lyde: rulle-r, l, n, d og t og derudover udvikles generel styrke, præcision, hastighed og smidighed.

Træning af tungen

Vibrationer fra Letsip V1 giver en stor mængde oral stimulering, hvilket træner tungens muskler. Dette gør det muligt for brugeren at lære nye bevægelser og øve tungens præcision. Evnen til at bevæge tungen fra side til side inde i munden er særligt vigtig, da denne orale færdighed faciliterer god spisning, tygning og tydelig udtale.

Træning af tungen inde i munden

Letsip K-serien er specifikt udviklet til træning af tungespidsen og til at udvikle tungens laterale bevægelser. Øv hastighed og smidighed, samtidig med at du forbedrer dine orale muskulære forudsætninger for at spise, drikke og tale tydeligt.

Z-formede bevægelser

Stimulering af tungens midterste del med en Z-formet bevægelse styrker tungens evne til at trække sig tilbage i munden. Letsip-V0 er specielt designet og udviklet til at stimulere og styrke tungen.

Letsip Tungestopper

Letsip Tungestopper udvikler mundens muskler ved overgangen fra flaske til kop med korrekt drikkemetode. Læberne, kinderne, kæben og tungen får de bedste forudsætninger for enkelt og effektivt at udvikle modne drikkebevægelser.

Tungen

Præcisionen og hastigheden af tungen er vigtig for tale, spise, drikke og synke. Mundens sensoriske funktioner kan forbedres gennem terapeutisk berøring og øvelser, hvilket forbedrer livskvaliteten. Iagttag bevægelsen af tungen gennem åbningen på Letsip® træningsredskaberne.