• E-mærket
  • Kundeservice 60 13 93 99
  • Betal med EAN eller dankort

LETSIP TRÆNING

Orofacial Træning med de norske mundmotoriske træningsredskaber Letsip er inspireret af Prof. Dr. Rodolfo Castillo Morales' orofacial reguleringsterapi og Oral Placement Therapy.
Letsip er udviklet i Norge af logopæd med mere end 20 års erfaring. 

Forskning viser, at træning med Letsip redskaber giver: 

  • Bedre muskelkontrol  
  • Bedre bevægelighed
  • Bedre udholdenhed 

Børn og unge med medfødte vanskeligheder kan profitere af at træne musklerne i ansigtet. Træningen med Letsip redskaberne kan foregå i alle aldersgrupper fra babyer til voksne. Træningsredskaberne hjælper til at øve nye bevægemønstre, som påvirker spisning, drikke og udtale. Det er vigtigt at starte træningen så tidligt som muligt for at undgå fejludvikling i mund og kæbe. Det er vigtigt at udvikle vejrtrækning gennem næsen og at danne vakuum med tungen så tidligt som det er muligt for barnet. Nogle børn savler og andre har svært ved at udtale lyde og ord, så det er letforståeligt, fordi tunge, kæbe, læber og kinder ikke placerer sig de korrekte steder i munden.

Musklerne skal være i balance for at kunne udføre de grundlæggende funktioner som spise, drikke, kommunikere med mimik og tale, holde en god mundhygiene og undgå at savle.

S-serien anvendes til at øve læbemuskulaturen (orbicularis oris) og de muskler, som interagerer med den. Der er forskellige størrelser for at kunne øge sværhedsgraden i takt med udviklingen og til forskellige udfordringer.

K-serien anvendes til at øve tungebevægelser med kugle på siderne af tungen eller tungespids. Består af K4, K5, K10L.

V-serien indeholder sansestimulerende håndtag, 6 mundstykker og lader. V-serien anvendes som stimulation til orofacial reguleringsterapi og ved at stimulere og træne kinder, læber og tunge. Sonisk vibration har vist at have en god effekt til øget muskelaktivitet for mange. Vibration anbefales ikke med små børn under 1 år og med personer, som har risiko for at få epileptiske anfald. 

Letsip redskaberne bruges til Castillo Morales-konceptet, som er en helhedstilgang til neurologisk rehabilitering, der fokuserer på sensorisk-motoriske og orofaciale vanskeligheder hos både børn og voksne. Derudover anvendes Letsip træningsredskaberne til Oral Placement Terapi-øvelser og andre mundmotoriske koncepter.