• E-mærket
  • Kundeservice 60 13 93 99
  • Betal med EAN eller dankort

​Hjemmetræning af børn

Birdhouse har lang erfaring med at supervisere og vejlede forældre om mundmotoriske udfordringer. Helle Grøndahl er som den første terapeut i Danmark OPT-certificeret i USA på det højest mulige niveau: Level 4. Helle er derudover godkendt som den hidtil eneste ergoterapeut i verden som underviser i OPT konceptet. 

Vi undersøger barnets mundmotorik og laver helt individuelle træningsprogrammer til hvert barn. Vi laver gerne et tilbud, som kan sendes med ansøgningen til jeres kommune. 

Vi har mange forløb med familier, som ønsker mundmotoriske træningsforløb som supplement til deres øvrige hjemmetræning. OPT mundmotorisk træning forbedrer spise, drikke og taleudvikling. 

Frit valg af hjælpemidler 

Borgere i Danmark har frit valg af hjælpemidler og kan vælge et alternativ til de hjælpemidler, kommunen stiller til rådighed. Man betaler selv en eventuel prisforskel. Se LINK.

Hos Birdhouse har vi et godt samarbejde med alle kommuner, og vi garanterer altid en god service til alle uanset, om det er en kommune eller om det er private personer, der køber et hjælpemiddel hos os. Når Birdhouse leverer hjælpemidler, sørger vi for at indstille og justere, så alle detaljer passer perfekt. Vi vejleder i brug af alle hjælpemidler lige fra den mindste ske til den mest avancerede kørestol på baggrund af en professionel terapeutisk viden og erfaring. 

Litteratur om DMO og OPT

Dyspraksi

Udgivelser med Helle Grøndahl

"Platanhaven gennem 50 år 1959 - 2009". Jubilæumsbog skrevet af Helle Grøndahl og udgivet i anledning af Specialbørnehaven Platanhavens 50 års jubilæum.
Helle skrev historien om en af Danmarks ældste specialbørnehaver på baggrund af research med interviews af forældre til børn, der gik i Platanhaven fra 1960'erne og fremefter, 2 pædagoger, der arbejdede i Platanhaven gennem flere årtier og gennemgang af en stor mængde fotos og artikler.
 
(Klik på billedet og hent bogen)
COMUNICAZIONE AUMENTATIVA ALTERNATIVA IN DANIMARCA   
Augmentative and alternative communication in Denmark

Helle arbejdede i en periode i et italiensk hjælpemiddelfirma for at hjælpe med at opbygge afdelinger for børnehjælpemidler i alle regioner i Italien. I den forbindelse blev Helle bedt om at skrive om alternativ støttende kommunikation. Det blev til en Artikel på italiensk og engelsk, som blev bragt i et italiensk magasin.

 Træningskoncepter

  • Bobath konceptet undersøgelse og behandling af personer med skader i nervesystemet, som medfører forstyrrelser af bevægelser og balance.  

  • OPT = Oral Placement Therapy. Øvelser og træning af bevægelser, som fremmer udvikling af talesprog samt spisefærdigheder.   ​
  • Marte Meo. "Marte meo metoden er funderet i samspilsanalyser fra det tidlige mor-barn samspil, som er kendetegnet ved at være respekterende og anerkendende i forhold til barnets behov og initiativer", (uddrag fra DMCC hjemmeside).
  • Castillo Morales tager udgangspunkt i kommunikation og respekt som grundlæggende forudsætninger for funktion, selvstændighed og livskvalitet.

 Organisationer og foreninger