• E-mærket
  • Kundeservice 60 13 93 99
  • Betal med EAN eller dankort

Birdhouse er stiftet og drives af Helle Grøndahl

Historien om Birdhouse

Jeg stiftede Birdhouse i 2003, fordi jeg vidste, at vi havde brug for de bløde Flexy-spoon til børn med særlige behov i Danmark. Jeg havde været så heldig at opleve den argentinske rehabiliteringslæge Rodolfo Castillo Morales bruge de bløde skeer i sin behandling af børn med komplekse funktionsnedsættelser. Jeg oplevede ham arbejde den første gang, han var i Danmark og han brugte Flexy-spoon til spisning, til stimulation af kinder og læber, han skar "krokodillehale" i skaftet af skeerne og brugte dem som stimulation til tyggebevægelser på kæben ... det var vildt inspirerende, og de skeer manglede vi! 

I samme periode fik jeg tilbud om at arbejde i et dansk hjælpemiddelfirma, som ville opbygge en afdeling for børnehjælpemidler. Jeg skulle bl.a. tage til på messer i udlandet og søge at få aftaler med relevante firmaer, som havde gode børnehjælpemidler. Jeg var glad for mit arbejde som ledende ergoterapeut i Platanhaven, så jeg overvejede længe, før jeg sagde ja. Mit arbejde i hjælpemiddelfirmaet var spændende, og jeg fik aftaler med flere velrenommerede udenlandske producenter, så det var en god succes. Mit faglige hjerte lå dog stadig i Platanhaven, så jeg kom tilbage efter 1 år orlov. 

Efter nogen tid fik jeg et tilbud fra et italiensk hjælpemiddelfirma, som søgte en erfaren terapeut med viden om børnehjælpemidler. Firmaet var i gang med at starte afdelinger i alle regioner i Italien, så de manglede en person, som kunne oplære og coache de franchisetagere, som skulle stå for afdelingerne. Igen efter mange overvejelser endte jeg med at sige ja, og det blev en helt uforglemmelig oplevelse på mange måder. Jeg har skrevet om mine oplevelser i "Ergoterapeut i Italien", som ses længere nede på denne side. 

Tilbage i Danmark med mange erfaringer og et stort internationalt netværk rigere tænkte jeg igen på de bløde Flexy-spoon, og jeg undersøgte, hvor de blev fremstillet og kontaktede firmaer, der måske kunne forhandle dem i Danmark... men fandt ikke nogen. Jeg var fast besluttet på, at vi skulle have de skeer til rådighed i Danmark, så jeg valgte at gøre det selv. Derfor stiftede jeg Birdhouse og importerede de første 25 røde små Flexy-spoon. Da de var solgt, bestilte jeg 25 til ... og da de var solgt, bestilte jeg 50. Sådan startede Birdhouse stille og roligt som en fritidsvirksomhed, mens jeg arbejdede som ledende ergoterapeut i specialbørnehaven Platanhaven i Odense. 

Siden er Birdhouse vokset, og det er længe siden, at det kun var en fritidsvirksomhed. Jeg fik en god relation til Morales gennem en ergoterapeut, som arbejdede dedikeret med hans behandlingskoncept. Han ville gerne have, at Birdhouse skulle komme og fremvise vores mundmotoriske hjælpemidler på hvert Morales kursus, der blev afholdt i Danmark, og det var altid både fagligt og sjovt at møde ham.  

Jeg bliver ofte spurgt, hvordan Birdhouse fik sit navn

Da jeg havde besluttet at stifte et firma, så jeg kunne sælge Flexy-spoon, skulle jeg finde på et navn. Alle de navne jeg fandt på, havde dog ikke et ledigt domæne, så jeg talte med en tidligere kollega, hvis mand havde reserveret flere forskellige domæner, som han ikke ville få brug for. Ét af navnene var Birdhouse, og da jeg hørte det, så jeg for mig, hvordan fugleforældre fodrer og opfostrer deres unger.

Så blev Birdhouse en realitet d. 1. april 2003 med sin første hjemmeside.


Præsentation

Jeg blev autoriseret ergoterapeut i 1987 og har arbejdet med børn med særlige behov lige siden.
Jeg var ledende ergoterapeut i Fynsordningen ved Specialbørnehaven Platanhaven i 20 år.
Jeg etablerede Birdhouse i 2003, fordi jeg gerne ville bruge mine mange års erfaring og viden indenfor specialområdet.
Jeg er certificeret som coach EMCC Senior Practitioner Level indenfor den systemiske retning fra Attractor, Rambøll.
Jeg er certificeret som OPT terapeut på Level 4 (Oral Placement Therapy = mundmotorisk terapi) 
Jeg har stor international erfaring gennem samarbejde med fagpersoner og leverandører fra hele verden. 

Ergoterapeut i Italien

Før jeg etablerede Birdhouse, arbejdede jeg en periode i et italiensk hjælpemiddelfirma. Jeg har skrevet om mine erfaringer og oplevelser som ergoterapeut i Italien La terapista occupazionale dalla Danimarca.

Dette er vigtigt for os i Birdhouse

Vi har fokus på det enkelte menneskes livskvalitet og selvstændighed.  
Vi lægger vægt på hver persons individuelle behov.
Vi tager udgangspunkt i, at udvikling og læring foregår i samspil med omgivelserne.
Vi vil have hjælpemidler, der giver mennesker muligheder for at være aktive.
Vi lægger vægt på kvalitet i hverdagen, så livskvalitet og professionelle produkter følges ad.  
Vi arbejder altid på at få det bedste frem hos både børn og voksne. 

Faglig inspiration

Ergoterapi
Castillo Morales 
Bobath
Marte Meo
Totalkommunikation
Oral Placement Therapy - OPT
Anerkendende tilgang til problemer og løsninger
Forældreinddragelse og samarbejde med fagpersoner

Litteratur skrevet af Helle Grøndahl:

COMUNICAZIONE AUMENTATIVA ALTERNATIVA IN DANIMARCA
Augmentative and alternative communication in Denmark

Artikel på italiensk og engelsk om alternativ støttende kommunikation bragt i et italiensk magasin.

Platanhaven gennem 50 år 

Jeg har skrevet en bog, som blev udgivet i anledning af Specialbørnehaven Platanhavens 50 års jubilæum i 2008.
Jeg interviewede 2 pædagoger og forældre og skrev historien om en af Danmarks ældste specialbørnehaver.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

(Klik på billedet og hent bogen)