• E-mærket
  • Kundeservice 60 13 93 99
  • Betal med EAN eller dankort

ThevoCalm Parkinsonmadras

Model/Varenr.: 1328
Lagerstatus:  

ThevoCalm Parkinsonmadras

Mikrostimulations terapimadras med integreret madrasbund

Livskvalitet på trods af Parkinson med en afslappet og struktureret hverdag

Mikrostimulationen i madrasbunden virker således, at der aktiveres automatisk feed-back som reaktion på personens egne bevægelser. Bevægelserne kan være de små bevægelser, som opstår i forbindelse med vejrtrækningen, så det er ikke nødvendigt at kunne bevæge sig med store bevægeudsving for at få udbytte af mikrostimulationen. Der skal ikke tilsluttes el eller andet elektronik.

Mikrostimulationen foregår ved, at den integrerede madrasbund giver en lille feed-back på enhver bevægelse, og derved mindskes risikoen for at muskelstivhed tager til i løbet af natten, så den øgede rigiditet forhindrer stillingsskift.

Parkinsonmadrassen giver således både en behagelig liggekomfort samtidig med, at den automatisk aktiverer blodcirkulation til musklerne, så de opretholder en større smidighed og dermed gør det lettere for personen at bevæge sig.

Diagnosen er ofte uventet og har en øjeblikkelig indflydelse på personens dagligdag. Udover den øgede muskelspænding der ofte følger med sygdommen, så kan ekstrem træthed også nedsætte personens livskvalitet. Mange dagligdags aktiviteter bliver svære at overkomme og 74-98% af alle med Parkinson oplever problemer med søvn.

Thevocalm Parkinson madrassystem giver specifik afhjælpning i forbindelse med stillingsskift under søvn, fordi musklerne bliver stive under søvn. Denne rigiditet i musklerne medfører immobilitet og store vanskeligheder med at få tilstrækkelig restituerende søvn på grund af de korte søvnperioder og dermed afbrudte søvn. Derfor vågner man efter få timer og har så også efterfølgende i vågen tilstand meget svært ved at ændre kropsstilling. Musklernes rigiditet medfører nedsat kinestetisk registrering af, hvor kroppen er, og dette er en medvirkende faktor til den nedsatte mobilitet under søvn. Derfor er det vigtigt, at musklerne stimuleres under søvnen, så den kinestetiske registrering af kroppens position så vidt muligt opretholdes hele døgnet, og derfor også under søvn.

Den stimulation som musklerne får under søvn gennem mikrostimulationsbunden påvirker det grundlæggende somatosensoriske sansesystem, således at der sendes signaler gennem sansereceptorerne, og disse signaler opfanges i hjernen, som reagerer med , at der sendes signaler til musklerne, som reagerer med ganske små muskelkontraktioner. Denne feed-back mekanisme medvirker til, at rigiditeten i musklerne mindskes, og derved bliver det nemmere at skifte stilling under søvnen og derfor kan man sove i længere perioder ad gangen om natten. Madrassens udformning sikrer overførsel af bevægelser fra kroppen til madrasbundens affjedringssystem og sikrer feed-back fra affjedringssystemet til kroppen. Denne interaktive funktion af terapimadrassen giver effekten.

Parkinsonmadrassen er et hjælpemiddel til støtte af positionering under søvn.

Parkinsonmadrassen giver feed-back på kroppens egne bevægelser, så det bliver en naturlig reaktion og ikke en elektronisk påvirkning, som er uafhængig af kroppens egen positionering.

Parkinsonmadrassen er et somatosensorisk og motorisk terapeutisk madrassystem pga. systemets udformning. Selv helt små bevægelser fra åndedrætsmuskulaturen overføres til madrasbundens affjedringsvinger, og disse giver en automatisk modbevægelse som feed-back. Dette øger tillige blodcirkulationen.

Størrelser

Bredde 80 cm., 90 cm. eller 100 cm.
Længde 190 cm. eller 200 cm.
Max. brugervægt 80 kg. eller 140 kg.
Betræk Jersey eller inkontinens

Forbedret søvn med Parkinsonmadrassen

  • MiS Micro-Stimulation i madrasbunden afslapper musklerne
  • Små bevægelser vedligeholder mobilitet 
  • Nedsætter nattesved
  • Parkinsonmadrassen gør det nemmere at sætte sig op og at ændre stilling



The AGR quality cachet (Aktion Gesunder Rücken = Campaign for Healthier Backs): Certified and recommended by Association Forum Healthy Back – Better Living and Federal Association of German Back Schools. More information: Aktion Gesunder Rücken (AGR) e.V. | Stader Straße 6 | 27432 Bremervörde | 04761/92 63 580 | www.agr-ev.de.

Madrassen

giver en stabil kropsfornemmelse, når man ligger på den

Vingeaffejdring

overfører små impulser for at vedligeholde og støtte mobilitet hos personer med Parkinson

calm wings

Parkinson affjedring sikrer en meget tydelig kropsfornemmelse og stabilitet

er udviklet præcis til de behov, som personer med Parkinson har

Betræk 

Jersey betræk: blødt, behageligt og fleksibelt

Inkontinensbetræk: fleksibelt, åndbart, let at rense og aftørre med desinfektionsmidler, praktisk og hygiejnisk.