Birdhouse har rettighederne til OPT kurser i Danmark

Nu har du mulighed for at få professionel og specifik undervisning i at undersøge og tilrettelægge OPT øvelser til børn og voksne med vanskeligheder med spise, drikke eller tale. 

De første OPT Level 1 og Level 2 kurser i Danmark blev afholdt i 2013, og siden har der været en overvældende interesse for OPT terapi i hele landet. I 2014 gennemførtes det første Feeding kursus (spisetræning), og i 2016 blev det første Level 3 kursus afholdt. Helle Grøndahl har selv været i Texas og gennemført OPT Level 4 som den første og hidtil eneste i Danmark. Hvis du er tilmeldt vores nyhedsbreve, får du automatisk information om kommende kurser
 

Erfarne og højtuddannede specialister fra USA indenfor spisetræning samt tale- og sprogudvikling uddanner fagpersoner over hele verden gennem TalkTools. Disse terapeuter underviser nu på Birdhouse OPT kurserne. På kurserne undervises grundigt og praktisk, så man er i stand til at arbejde selvstændigt bagefter. Der er mulighed for at tage kurser på flere niveauer, så man kan forbedre sine kompetencer. 

Litteratur om OPT:

Undersøgelse og træning

OPT - Oral Placement Therapy er praktiske og konkrete metoder til at fremme tydeligt talesprog samt forbedre forudsætningerne for at spise og drikke. Der har i mange år været en opdeling mellem terapi til taleudvikling og terapi til spisetræning både i Danmark og i resten af verden. Vi har med OPT fået praktiske øvelser til at styrke begge områder samtidigt.


Den almindelige motoriske udvikling foregår samstemt og velkoordineret. Finmotorikken påvirkes af grovmotorikken og omvendt, kroppens bevægelser påvirker tungens bevægelser, og dette danner grundlag for de lyde, som samtidig er starten på udviklingen af talesprog. Udviklingen foregår samtidigt på flere forskellige områder, hvor områderne påvirkes af hinanden, hjælper hinanden eller danner fundament for hinanden.

OPT er udviklet gennem en lang årrække af Sarah Rosenfeld-Johnson, som er en fantastisk erfaren og kompetent taleterapeut i USA.
I OPT terapi afklares lige præcis det konkrete område, som personen - barnet eller den voksne - har brug for at udvikle til automatiserede færdigheder, og som derfor kan udføres uden særlig anstrengelse eller koncentration. Hvert område er vigtigt at mestre fuldstændigt, før man går videre til næste trin. Således er mange øvelser bygget op som hierarkier, hvor hver færdighed danner grundlag for næste udviklingstrin. 

OPT terapi kan udføres af forældre, pædagoger eller andre som hjælper barnet eller den voksne med at spise eller drikke.
OPT undersøgelser og vejledning i at udføre målrettet træning foretages af Helle Grøndahl samt OPT konsulenter, som Birdhouse samarbejder med. 
OPT terapi sikrer at tiden til træning bruges effektivt og målrettet, og der er sikkerhed for, at man arbejder på det præcise og aktuelle udviklingstrin.

OPT træning hos Birdhouse:

OPT forløb hos Birdhouse indeholder undersøgelse, træningsvejledning med mål, supervision og evaluering. Vi tilbyder både forløb med faste aftaler 1 x/md. eller hver 2./md. og supervision, som kan bestilles efter behov. OPT undersøgelse og evaluering foregår i Birdhouse. Birdhouse samarbejder med OPT konsulenter forskellige steder i Danmark, som foretager supevision og justering af træningsplan mellem evalueringerne hos Birdhouse.   

  • OPT undersøgelse med mundtlige træningsforslag.

  • OPT undersøgelse med skriftlig træningsplan.

  • OPT forløb inkl. undersøgelse, træningsvejledning med mål, evaluering samt redskaber.

 

Tryk her for at bestille OPT undersøgelse og træningsprogram