• E-mærket
 • Kundeservice 60 13 93 99
 • Betal med EAN eller dankort

Hvad lærer du på OPT-kurserne?

Birdhouse har rettighederne til OPT-kurser i Danmark

Birdhouse giver professionel undervisning i at undersøge og tilrettelægge OPT-øvelser til børn og voksne med vanskeligheder med spise, drikke eller tale. 

Kurserne om OPT er inddelt i flere niveauer. Hvert niveau bygger ovenpå på det forudgående niveau, så du gradvist og systematisk tilegner dig viden om og erfaring med at anvende træningsredskaberne, foretage undersøgelser og tilrettelægge individuelle træningsplaner. Derfor anbefales det at tage Level 1 før Level 2. Det første OPT kursus kan med fordel være enten Feeding kursus eller OPT Level 1. 

 

Se aktuelle kurser HER.

Indhold på OPT-kurser

 • Feeding kursus: Sensorisk-motorisk spiseterapi. Øvelser til målrettet spisetræning både med børn og voksne på alle kognitive funktionsniveauer.
  Feeding kurset kan tages som et selvstændigt kursus og er også meget velegnet som det første OPT kursus. 
 • Dyspraksi og andre motoriske talevanskeligheder. Mange børn med dyspraksi udvikler mere tydelig udtale med OPT-øvelser, som indeholder taktile stimuli sammen med auditive og visuelle øvelser. 
  Dyspraksi-kurset kan tages som et selvstændigt kursus, men det kan være en fordel at have Level 1 og Level 2 kurserne først. 
 • OPT Level 1: Basis niveau. Grundlæggende viden om og forståelse for, hvordan OPT-øvelser er systematisk opbygget, så de forbedrer spisning og udtale. 
 • OPT Level 2: Mellem niveau. Oralmotoriske undersøgelser og tilrettelæggelse af træningsplaner med anvendelse af OPT-øvelser fra Level 1 kurset.  
 • OPT Level 3: Avanceret niveau. Udvidelse af personlige kompetencer med avanceret anvendelse af OPT-undersøgelser og OPT-øvelser.
 • OPT Level 4: Ekspert niveau. Demonstrere komplet viden om og erfaring med undersøgelser og tilrettelæggelse af komplekse OPT-øvelser til forbedring af udtale og spisning. 

 


De første OPT Level 1 og Level 2 kurser i Danmark blev afholdt i 2013, og siden har der været en overvældende interesse for OPT-terapi i hele landet. I 2014 gennemførtes det første Feeding kursus (spisetræning), og i 2016 blev det første Level 3 kursus afholdt. Helle Grøndahl har selv været i Texas og gennemført OPT Level 4 som den første og hidtil eneste i Danmark, og Helle er som den første ergoterapeut i verden blevet godkendt som underviser i OPT-konceptet. Hvis du er tilmeldt vores nyhedsbreve, får du automatisk information om kommende kurser

 

Erfarne og højtuddannede specialister fra USA indenfor spisetræning samt tale- og sprogudvikling uddanner fagpersoner over hele verden gennem TalkTools. Disse specialister underviser på OPT-kurserne hos Birdhouse. På kurserne undervises grundigt og praktisk, så deltagerne er i stand til at arbejde selvstændigt bagefter. Der er mulighed for at tage kurser på flere niveauer, så man kan forbedre sine kompetencer.