Hvad lærer du på OPT-kurserne?

Birdhouse har rettighederne til OPT-kurser i Danmark

Du kan få professionel undervisning i at undersøge og tilrettelægge OPT-øvelser til børn og voksne med vanskeligheder med spise, drikke eller tale. 

De første OPT Level 1 og Level 2 kurser i Danmark blev afholdt i 2013, og siden har der været en overvældende interesse for OPT-terapi i hele landet. I 2014 gennemførtes det første Feeding kursus (spisetræning), og i 2016 blev det første Level 3 kursus afholdt. Helle Grøndahl har selv været i Texas og gennemført OPT Level 4 som den første og hidtil eneste i Danmark, og Helle er som den første ergoterapeut i verden blevet godkendt som underviser i OPT-konceptet. Hvis du er tilmeldt vores nyhedsbreve, får du automatisk information om kommende kurser
 

Erfarne og højtuddannede specialister fra USA indenfor spisetræning samt tale- og sprogudvikling uddanner fagpersoner over hele verden gennem TalkTools. Disse terapeuter underviser nu på Birdhouse OPT-kurserne. På kurserne undervises grundigt og praktisk, så man er i stand til at arbejde selvstændigt bagefter. Der er mulighed for at tage kurser på flere niveauer, så man kan forbedre sine kompetencer. 

Kurserne om OPT er inddelt i flere niveauer. Hvert niveau bygger ovenpå på det forudgående niveau, så du gradvist og systematisk tilegner dig viden om og erfaring med at anvende træningsredskaberne, foretage undersøgelser og tilrettelægge en individuel træningsplan.

 

OPT kurser

  • Feeding kursus: Sensorisk-motorisk spiseterapi. Lære at udføre målrettet spisetræning til personer på både meget tidlige og højere funktionsniveauer. 
  • OPT Level 1: Basis niveau. Opnå basal viden om og forståelse for, hvordan OPT-teknikker udvikler spisning og udtale.
  • OPT Level 2: Mellem niveau. Lære at foretage undersøgelser og udarbejde træningsplaner med inddragelse af OPT-teknikker.
  • OPT Level 3: Avanceret niveau. Optimere personlige kompetencer i varieret anvendelse af OPT-øvelser.
  • OPT Level 4: Ekspert niveau. Demonstrere komplet viden om og erfaring med tilrettelæggelse af komplekse OPT-øvelser til forbedring af udtale og spisning.