Hjemmetræning af børn

Birdhouse har stor erfaring med at supervisere og vejlede forældre som selv træner med deres barn fuldtids eller deltids.

Helle Grøndahl er som den første i Danmark certificeret på det højeste niveau i OPT Level 4 i Texas.

OPT er mundmotorisk terapi på højt fagligt niveau med fantastiske resultater!

 

Vi undersøger og laver helt individuelle træningsprogrammer til hvert barn. Vi laver gerne et tilbud, som kan sendes med ansøgningen til jeres kommune. 

Vi har mange forløb med familier, som ønsker mundmotoriske træningsforløb som supplement til deres øvrige hjemmetræning. OPT mundmotorisk træning forbedrer spise, drikke og taleudvikling. 

Frit valg af hjælpemidler 

Borgere har frit valg af hjælpemidler og kan vælge et alternativ til de hjælpemidler, kommunen stiller til rådighed. Man betaler selv en eventuel prisforskel. Se LINK.

  • Hos Birdhouse har vi et godt samarbejde med alle kommuner, og vi giver altid en god service til alle uanset om det er en kommune eller om det er en privat borger, der køber et hjælpemiddel hos os. 

  • Når vi leverer hjælpemidler sikrer vi, at indstillinger og mål passer til lige præcis. 

  • Vi vejleder i brug af alle hjælpemidler lige fra den mindste ske til den mest avancerede kørestol ud fra en professionel terapeutisk viden. 

Litteratur

Workshop om spisning og udtale

Præsenteret på Forældrekursus for familier med børn med Downs 18.3.2017.

 

 
 
Bog: Platanhaven gennem 50 år 

Jubilæumsbog udgivet i anledning af Specialbørnehaven Platanhavens 50 års jubilæum i 2008.
Helle Grøndahl interviewede 2 pædagoger og skrev historien om en af Danmarks ældste specialbørnehaver.

 
(Klik på billedet og hent bogen)

COMUNICAZIONE AUMENTATIVA ALTERNATIVA IN DANIMARCA
Augmentative and alternative communication in Denmark

Artikel på italiensk og engelsk om alternativ støttende kommunikation bragt i et italiensk magasin.

 Træningskoncepter

  • Bobath konceptet undersøgelse og behandling af personer med skader i nervesystemet, som medfører forstyrrelser af bevægelser og balance.  

  • OPT = Oral Placement Therapy. Øvelser og træning af bevægelser, som fremmer udvikling af talesprog samt spisefærdigheder.   ​
  • Marte Meo. "Marte meo metoden er funderet i samspilsanalyser fra det tidlige mor-barn samspil, som er kendetegnet ved at være respekterende og anerkendende i forhold til barnets behov og initiativer", (uddrag fra DMCC hjemmeside).
  • Castillo Morales tager udgangspunkt i kommunikation og respekt som grundlæggende forudsætninger for funktion, selvstændighed og livskvalitet.

 Organisationer og foreninger